Varmepumper

 

Energirigtige løsninger

Varmepumper

Moderne, højeffektive varmepumper er fremtidens miljøvenlige varmekilde i boligen. Med et minimalt forbrug af strøm udnytter varmepumpen den gratis energi, som altid findes i luften og i jorden.

En løsning med en varmepumpe gør det muligt at spare mange penge på varmebudgettet, samtidig med at CO2-udledningen minimeres. Uanset om der er tale om nybyggeri eller en eksisterende bolig, er der store besparelser at hente – helt op til 60% på varmeregningen i forhold til traditionelle varmeanlæg som fx et oliefyr.

Samtidig giver en løsning med varmepumpe mulighed for at få en bedre energiklassificering af boligen. Noget, der kan have stor betydning fx i en salgssituation.

Ideelt kan en varmepumpeløsning kombineres med solenergi. På den måde udnytter man al den gratis varme i naturen – uden at belaste miljøet.  

Fordele ved varmepumper

En varmepumpe – mange fordele

Uanset om du vælger en varmepumpe løsning med jordvarme eller luft-til-vand varmepumpe, er der store fordele at hente; både for varmekomforten i dit hjem eller erhvervsbygning, din boligøkonomi – og ikke mindst for miljøet.

I begge tilfælde får du:

  • Gennemprøvet teknologi og meget miljøvenlig løsning
  • Stabil varmekilde året rundt
  • Driftssikker automatik, ingen daglig pasning
  • Enkel installation i boligen
  • Kan tilsluttes eksisterende radiator-/gulvvarmesystem
  • Kan kombineres med solpaneler og solceller

Spar mange penge på varmeregningen med en varmepumpe

Det er vores erfaring, at varmepumper med luft-til-vand eller jordvarmeløsning giver resultater, der minimerer CO2-udledningen og sænker varmeregningen helt op til 60% år efter år. Det betyder, at en varmepumpeløsning ofte giver grøn energi med en kort tilbagebetalingstid. Kombineret med varmepumpens lange levetid giver det sund fornuft på bundlinjen.

Kontakt os og find ud af hvilken energirigtig løsning vi anbefaler til dit behov. Helt uforpligtende

F&Q omkring varmepumper

Sådan virker en varmepumpe

Varmepumpens proces ligner den, der benyttes i dit køleskab – blot med modsat fortegn. Varmepumpen henter varme ud fra luften udenfor eller jorden og sender den ud i varmeanlægget i dit hus.

Varmepumpen består af en varmeveksler (fordamper), en kompressor og endnu en varmeveksler (kondensator). Fordamperen optager varme fra den atmosfæriske luft eller fra jorden. Kompressoren hæver temperaturen, mens kondensatoren afgiver varmen til varmeanlægget i din bolig. I princippet en enkel og driftssikker varmeløsning:

  1. Varmen fra jorden (jordvarme) eller den atmosfæriske udeluft (luftvarme) optages af en frostsikker, giftfri, biologisk nedbrydelig væske, der cirkulerer i et lukket rørsystem. Rørsystemet er forbundet med varmepumpen.

  2. Når rørsystemets væske når varmepumpen, overføres varmen via fordamperen til en kølevæske. Kølevæsken, som cirkulerer i et separat, lukket system i varmepumpen, har et lavt kogepunkt og fordamper, når den optager varmen fra det store rørsystem. Derefter passerer gassen (den fordampede kølevæske) gennem kompressoren, som hæver trykket og øger gassens temperatur til et niveau på ca. 80-90°C.

  3. Herefter afgives varmen til husets varmesystem (radiatorer) gennem kondensatoren. Det sker ved en temperatur på ca. 50-55°C og gassen bliver igen til væske. Når væskens varme er udnyttet i centralvarmesystemet, ledes det tilbage til varmepumpen gennem en særlig ventil, hvor temperaturen sænkes til omkring nulpunktet, og den er nu igen blevet til den oprindelige kølevæske – klar til at vende tilbage til udgangspunktet og på ny optage varme fra den atmosfæriske udeluft eller jordslangen.
Derfor skal du købe en varmepumpe

Hvad skal jeg vælge?

Overvejer du en energiløsning med varmepumpe, eventuelt i kombination med solvarme og solceller, er det vigtigt, at du kontakter Søndersø Energi eller anden erfaren installatør til at gennemgå din boligs varmeanlæg. Så er du sikker på, at du får den løsning, der bedst passer til dit hus i forhold til dine ønsker og forventninger.

Velegnet til alle boligtyper

Alle boliger kan i princippet udnytte en løsning med en varmepumpe – uanset om du vælger en løsning med luft-til-vand eller jordvarme. Eneste forudsætning er, at der findes et vandbåret varmesystem med gulvvarme og/eller radiatorer, som kan levere varme til boligen med en fremløbstemperatur på max 55°C, når det er koldest.

Hvilken løsning, du skal vælge, beror bl.a. på de fysiske forhold (er der fx plads til nedgravning af jordslanger) og de konkrete økonomiske forhold som fx investeringens størrelse, og hvornår anlægget skal have tjent sig ind.

Praktiske forhold spiller også ind. Fx skal en luft-til-vand varmepumpe placeres udenfor huset. Der skal også tages hensyn til lydniveau (afstand til naboer) og om der er plads i bryggers eller fyrrum til jordvarmeanlægget mv.

Varmepumper

Jordvarme

Solceller

Kontakt os

Spørgsmål? Så skriv endelig...

123Energi A/S
Overbyparken 21
7080 Børkop

Tlf. 93 95 76 00
E-mail: salg@123energi.dk
Cvr. nr. 29 62 45 34